Afslutning på kurset

Opsamling på sætninger og tekster

Du har nu øvet dig i at tyde og transskribere gotiske tekster. Hvis du synes, du havde for mange fejl, kan du prøve igen eller via indholdsfortegnelsen gå tilbage og genopfriske kurset.

Hvis ikke du har været alle øvelserne igennem, kan du også overveje, om du bør tage et par stykker mere.

Ellers er det rigtigt godt gået!

Du har sikkert lært mange af de gotiske bogstaver at kende, men derfor kan det stadig være en hjælp at studere vores læsetips. De kan ofte hjælpe dig videre, hvis du er kørt fast.

image

Så er du ved vejs ende...

Du har nu gennemgået kurset i gotisk skriftlæsning. Undervejs i kurset har du bl.a. øvet dig i at:

genkende og skelne mellem de forskellige bogstaver

tyde de enkelte ord vha. forskellige læsetips

læse længere tekststykker

Med kurset har du fået et grundlæggende kendskab til gotiske skriftlæsning, men du vil formentlig stadig støde ind i mange ord, der kan være svære at tyde.

Vi vil derfor til sidst opfordre dig til at udskrive både alfabetet og vores læsetips her i kurset og have det liggende ved siden af dig, når du dykker ned i teksterne i arkiverne. Husk også, at du altid kan vende tilbage til kurset, hvis der er noget du gerne vil have genopfrisket.

God fornøjelse med læsningen!

image

Et lille kuriosum

I flere af øvelserne i dette kursus er du stødt på en Dr. Reimers fra Gram. Det er ham, der bliver nævnt, hver gang nogen er blevet vaccineret.

Vi har søgt i arkiverne og fandt ham faktisk på arkiv.dk.

Han var fysikus dr.med, hed Martin Reimers og står på billedet sammen med hustru og børn foran huset på Slotsvej i Gram.

image